|
Menu na Sylwestra: Przystawka: Łosoś wędzony z serem mascarpone w cieście francuskim. Danie główne - do wyboru: 1) Flaki lub rosół z kury z makaronem 2) Pieczone polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym - albo Filet z kaczki z jabłkami i żurawiną - albo Łosoś w sosie koperkowym Dania gorące: 3) Szynki i golonki pieczone serwowane przez szefa kuchni na sali balowej 4) Żurek staropolski z wędzonką Przystawki na zimno: 1) Półmisek mięs pieczonych oraz wędlin 2) Befsztyk tatarski 3) Schab po warszawsku w galarecie 4) Tortilla 5) Paluszki z kurczaka 6) Schab ze śliwką 7) Śledź trzy smaki 8) Pasztety drobiowe w 2 smakach z żurawiną 9) Caprese 10) Sałatka z rukolą, suszonymi pomidorami i serem Feta 11) Sałatka Grecka 12) Sałatka Hawajska Stół wiejski: wyroby swojskie Bufet słodki: Ciasta domowego wypieku, owoce, lody z owocami Napoje gorące: kawa, herbata - bez ograniczeń Napoje Zimne: napoje gazowane, soki bez ograniczeń Napoje alkoholowe: 1) Wódka gatunkowa (but. 0,7 l na 2 osoby) 2) Szampan (but. na 4 osoby) |
|